Helg snart :D

Yay, snart är det helg! Längtar längtar! Kan tänka mig att ni också gör det :D
Jag är glaaad också - för ni har börjat kommentera min blogg! wiiie :D

Häromdagen var det Förintelsens minnesdag så jag var iväg med några från klassen och lyssnade till några personer som överlevt förintelsen. De berättade om vad de upplevt och så. Det var intressant att få höra, men det är extremt starka berättelser! Stackars människor säger jag bara.
I skolan har vi arbetat i projekt om bl.a. det här, det är intressant och man kan hitta så mycket, så finns det så mycket att diskutera kring. Men när man kommer tillbaka till verkligheten kan man egentligen inte förstå att detta hänt i Europa på riktigt... Aja, tänkte bara ta upp det lite kort det är ju trots allt ett aktuellt ämne :) En intressant sak kring det är att för ungefär 10 år sedan, var det bara 60 % i Sverige som kände till att förintelsen hade hänt, det kan vara lite skrämmande.

Men nu är det ännu närmre till helg! Yes :D
Hoppas att ni får det toppen! Vad ska ni göra? :P
Själv ska man på fest och kanske kolla in någon schysst film också (A)
Ha det gott!


Tjaaa igen!!

Nejmen hejsan hoppsan! Hur är läget med alla läsare?! Själv har man varit i skolan och läst svenska. Hade en föreläsning om "Renässansen" och pjäsen "Romeo och Julia". Tyvärr kan jag inte recensera pjäsen, men jag tänkte dra en förliknelse mellan en film jag sett och "Romeo och Julia".

För ca en vecka sedan fick jag nostalgi efter att se någon unik Disneyfilm. Vilken film skulle då inte passa bättre än den episka berättelsen "Lejonkungen" från 1994 och dess två uppkommande filmer. Jag tänkte fokusera mest på ettan och tvåan, då trean är som ettan, bara det att den är en synvinkel ur två av huvudkaraktärerna  i filmen, näligen Timon och Pumbaa (Surikaten och Vårtsvinet).

Lejonkungen är som sagt en episk film och en bra början för de som är lite för unga att se "Hamlet". Lejonkungen bygger delvis på just den pjäsen. Tex (kung, ung prins, ond farbror, konungamord, kungens spöke visar sig för sonen, duell). Ett måste för alla som inte sett den.

Lejonkungen II heter egentligen "Simbas Skatt" och är fortsättningen på ettan (givetvis) där Simba och hans fru Nallah får ett barn. "Kiara" som är ämnad att bli drottning över lejonriket. Liksom "Simba" en gång var, är hon som ung väldigt nyfiken. Hon träffar sedan på ett annat lejon, vid namn Kovu som är medlem i en rivalierande släkt. Scars ättlingar som Simba förvisat och som i filmen kallas för "de utstötta".

 Handlingen kan liknas lite vid Shakespeares "Romeo och Julia", med tanke på att Kiara och Kovu blir vänner, och så småningom även förälskade, trots att deras familjer är ärkefiender. Och det är så småningom ungdomarnas kärlek, som får familjerna att till slut bli sams.

Se på filmerna, även trean (riktiga namnet är "Lejonkungen  1½"). Jag garanterar en underhållande kväll. Förutom storyn så är musiken helt fantastisk.


One love// Skanis


                                                                          


Mors!

Tjenare!

Har ni haft en bra vecka? Snart helg igen - skööönt! I helgen blir det fest å film så sjukt nice!

Snökaos ute :O Hjälp! Jag höll på att inte komma till skolan idag! o_O MEN det var i n t e pga snökaoset! Jag stör mig så sjukt mycket på folk som tar upp en HEL trotoar själva!! :O Hur lyckas man? Jag var ute vid lunchtid idag (illa) och så kommer det fyra stycken människor som går tillsammans på bredden - hur irriterande är inte det att bli utklämd i gatan där det är typ 10 meter slaskberg?! Snälla people bättra er jag orkar inte xD Det är ungefär lika kul som att möta ett barnvagnståg på gatan, problemet är bara att tåget inte är ett tåg, det är en bred pansarvagn? Varför går alla på bredden hela tiden? :SS anyways.... PONYO kom ut på DVD igår ^^ Funderar på att se den i helgen om jag hinner ;)

För er som också sitter och har tråkigt just nu (och inte sitter och kommenterar GRAMMATIK) så kan ni kolla på det här youtube klippet ;) Have a nice day!

http://www.youtube.com/watch?v=Kvl-xMi5F6M&feature=PlayList&p=D3224F45987184D0&playnext=1&playnext_from=PL&index=3

hmmm...

Okej, jag sitter här och är ganska uttråkad.. En konstig sak hände dock.. x)
Min kompis ringde mig och frågade om jag hade slutat än, jag svarar neej, jag har några timmar kvar...>.<' Min kompis: Ahaa...ey mannen, så du kommer inte me på tuben då? Jag ba whaat? Han: Jaa, vi ska åka alla stationer! Jag: Ehhm, nej? xD Who does that? xD

Okej, det var ganska weird iaf..men det är bara vad jag tycker. Det här kanske händer någon av er varje dag, eller så kanske ni åker från Hässelby Strand till Hagsätra jag vet inte, men lite annorlunda xD jag pallar inte idag iaf xD 

Det är dags för FREDAGS MYYYYS!

Wooho! Fredag! ÄNTLIGEN!
Bara några timmar kvar, sen är jag befriad från skolans inmurade väggar! Ut i friheten och ut för att partaja, yeehaw! Nä, men jag ska faktiskt kolla på film också - BIO den här gången! KOMMENTERA OM NI VILL HA RECENSION!! Annars blir det kanske ingen, vem vet! Men för säkerhetsskull..... ;)
Det står mellan Det regnar köttbullar och Daybreaker!

Ciao!

Com Hem TV reklamen

För er som kommer att titta på TV och inte är så pepp på allt reklamavbrott, kan ni alltid zappa över till Com Hem kanalen (om ni har Com Hem)... Inte långt ifrån ett skratt med Judit och Judit....

http://www.youtube.com/watch?v=BTaHL6IeukI

Filmtips inför helgen!

Tjenare tjenare!

Tänkte komma med lite filmtips såhär nu inför helgen, kanske kan vara till hjälp för er som inte vet vad ni ska se!

En film som alltid (eller i alla fall ofta) går hem är Pirates of the Carribbean. Det spelar ingen roll om man sett den innan, den går att se om. Schysst tips om ni är några som ska ha lite Fredags myyys ;) Dessutom är det en bra trilogi också. 

http://www.youtube.com/watch?v=gRcj6CAhe7s


För er som inte sett Flickan som lekte med elden kan jag rekommendera den starkt! Bra svensk deckarfilm!
Här får Lisbeth Salander åka ut på nya äventyr. Hon hinner i princip bara komma tillbaka hem till Sverige så är hon efterlyst och jagad - igen! Hon bestämmer sig för att straffa alla de som förtjänar det. Komemr hon hämnas på sin förmyndare?
Värd att se!

Mer filmtips kommer snart!
Ha det gott!
Peace out

En feel-good film!

Jo, jag tänkte ju igenom det jag skrev igår och kom fram till att den första filmen jag ville recensera var "Shawshank Redemption". Detta är en härlig film som handlar om en något olycklig man vid namned Andy Dufresne. Denne man åker på grund av falska anklagelser in i fängelse på livstid. I fängelset spenderar han sina närmsta 20 år~ där han träffar både vänner och fiender för livet. Filmen har ett sorgligt och känslosamt tema men har samtidigt en touch av glädje, om än väldigt subtilt inblandad genom hela filmupplevelsen. En känsla jag aldrig har fått av någon annan film. 

Mer bör man egentligen inte säga mer då filmen i sin helhet är ganska oförutsägbar och för mycket information kan eventuellt ge ouppskattade "spoilers". Denna film är ett måste för alla filmälskare. Den har vunnit otaliga priser och är även högst rankad på IMDB.com (filmsiten för alla filmälskare) utav alla filmer som gjorts genom tiderna (inom alla genrer).

En magnific känsla, en otrolig upplevelse och chansen att få se ett mästerverk. Detta är vad jag erbjuder den som ser Shawshank Redemption.

Skért out!

Vem är jag?

Tjabba! Mitt artistnamn är Skért af Nissé och är 18 bast. Jag kommer från Ek-adlade Blekinge.

Jag har två stora intressen, nämligen film och att proppa igen avgasrör med golfbollar...ja egentligen har jag bara gjort detta en gång och då flög bollen ut. Den satt inte så hårt, antar att jag inte var tillräckligt hårdhänt då. Men skäll det fick man. Så hett tips: Försök aldrig stoppa in en golfboll i grannens bil, speciellt inte om han skrapar av den.

Hursomhelst: Jag har gjort en blogg för att så att säga "nå ut till folket". För att göra detta tänkte jag blogga om filmer som jag granskar och recencerar. Men hallå? Det finns ju så många andra bloggar om detta...

Vadårå? Jag är ingen Kalle Blomkvist, men nog går jag hem hos poolarna alltid...och förhoppnings er läsare!
Det jag skriver här kommer säkerligen att sätta djupa spår i vårt avlånga land.
Upp är vart jag ska och då pratar jag inte om att åka hiss!

Kom ihåg!

Den som bär vapen är inte lärd och den som är lärd bär inte vapen.


One Love // Skanis

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0